Bike Camp 2014

13.10.2014 21:47

Ahoj,

chtěl bych vám napsat pár zážitků z Bike kempu, na kterém jsem byl letos v září.

Už dlouho předtím jsem se na kemp těšil, protože byla v plánu Drávská cyklostezka na jihu Rakouska. Věděl jsem, že je to moc krásná oblast v Alpách, kde jsou vysoké hory, jezera a zajímavá města jako Lienz a Villach.

Vyjeli jsme v pátek večer naší dodávkou s naloženými koly. Do Toblachu, který leží v Itálii nedaleko rakouských hranic, jsme dorazili v sobotu brzy ráno. Tam cyklostezka začíná. Nabalili jsme si věci na cestu a zbytek nechali v autě, které nám náš vedoucí převezl do místa, kam jsme měli dojet na kolech odpoledne. A tak jsme vyrazili a po několika kilometrech v Itálii jsme vjeli do Rakouska. Byli jsme malá skupinka a tak jsme skoro pořád jeli všichni spolu. Stezka vedla většinou z kopce, zpočátku jsme jeli pod horami, později podél Drávy, která byla ještě malým potokem. Udělali jsme také krátkou odbočku k horskému jezeru a pak pokračovali dál. Potkali jsme závodníky Dolomitenmannu, což je známý závod čtyřčlenných štafet, který se každoročně koná v okolí Lienzu. Konal se právě v době, kdy jsme oblastí projížděli. Odpoledne jsme dorazili do pěkného kempu. Večer jsme otevřeně mluvili o pokušení a sdíleli se, co každý z nás prožívá. V neděli ráno jsme pokračovali cyklostezkou dál na východ. Stezka vedla vesnicemi, kolem kukuřičných polí, podél řeky. Byla trochu vlnitější a náročnější než předchozí den. Nechyběla zastávka na kávu a horkou čokoláduJ. Na konci dne jsme vyjeli ke krásně čistému jezeru Faak a pak unaveni ještě dojeli do kempu. Kemp byl u jezera a my stanovali jen několik metrů od břehu. Večer jsme se zamýšleli nad tím, že je dobré, když ve svém životě respektujeme autoritu – Boha. V pondělí, poslední den kempu, jsme se rozhodli, že nepojede drávskou stezkou dál, ale že na kolech vyjedeme na vrchol Madritsche vysoký 1910 m. 17 kilometrů  dlouhým stoupáním! jsme se dostali nejprve do Nassfeldpassu a pak na vrchol. Odtud jsme měli krásné výhledy na okolní vrcholy a na svahy, které jsou v zimě lyžařskými sjezdovkami. Ještě povinné vrcholové foto a pak do chaty na něco dobréhoJ.  A můžeme doporučit, výborné nugátem plněné knedlíky obalené ořechy s borůvkovou polevou! Pak nás už čekal jen dlouhý sjezd dolů a pak rychle domů.

I když jsme se před odjezdem obávali špatného počasí, nakonec bylo téměř celou dobu pěkně. Jsem rád, že jsem tam mohl být a jsem vděčný Pánu Bohu za jeho ochranu a za dobrý čas, který jsme tam spolu prožili.

Michal