Přechod Nízkých Tater (2)

31.03.2012 12:38

V březnu jsme se vydali do Nízkých Tater. Celkem se sešlo 21 dobrodruhů, kterým nevadí sníh, zima a nesplachovací záchod. První den jsme vyjeli auty k chatě Trangošce a odtud jsme vyšli na Chatu pod Ďumbierom, kde jsme se ubytovali a občerstvili. Po přestávce jsme se vydali na západ slunce na Ďumbier. Na vrchol jsme vyšli rychle, a tak byl čas na focení na vrcholu, především u slovenského kříže, který je vztyčený na vrcholu Ďumbieru. Když slunko zašlo, vrátili jsme se na chatu, kde jsme dostali vydatnou večeři. Po večeři jsme se vzájemně představili a zamýšleli jsme se nad vztahy mezi lidmi v dnešním světě. 
Druhý den jsme se vydali úbočím Ďumbieru na vrchol Chopku. Odtud jsme se vydali k autům. Většina z nás sjela z Chopku po sjezdovce na lopatách, sáčcích nebo jednoduše po zadku. Myslím, že jsme tím způsobili lyžařům na sjezdovce nemalé překvapení a zábavu. 
Z hor jsme odjížděli se spoustou zážitků a nových přátel. Většina z nás odjížděla také se spáleným obličejem, takže pohled na nás byl opravdu komický. 
Jsem moc ráda, že jsem mohla s outdoorem vyrazit do hor a prožít víkend v úžasném místě se skvělými lidmi.

Maruška Ponková