Tatry 2

21.08.2010 15:12

Tatry without limits…Každý, kdo se zúčastnil této výpravy ví, o čem je řeč! Tento název ,,Tatry without limits“ neznamená jenom překonávání sebe sama, ale také čas s přáteli strávený nad Božím slovem. A kde všude jsme to vlastně byli a co jsme zažili? Dvěmi devítimístnými auty řízenými Danielem Chlebkem a Radkem Wewiorkou jsme dorazili na stanovené místo ve  Vysokých Tatrách. Zde začalo překonávání sil a osobních rekordů. Náš cíl byl Rysý (2 499 m). V polovině cesty na Rysý si možná někteří z výpravy uvědomili, že to asi nebude jen tak obyčejný kopec, ale že je to docela velká hora, avšak po napnutí všech sil jsme všichni zdárně došli na chatu Pod Rysmi, kde jsme se na noc ubytovali. Dýchla tam na nás taková rodinná atmosféra a majitel chaty se o nás skvěle postaral. Na každý den měl pro nás Daniel připravené krátké slovo o horách z bible. První večer nastala debata o hoře Karmel a o Boží existenci. Je? A nebo není? Nic mezi tím neexistuje. Je to jen na nás pro co se rozhodneme. Celý den jsme pak zakončili západem slunce na vrcholu hory Rysý a musím říct, že to byla paráda.

Příští den ráno si některá ranní ptáčata přivstala, aby nepromeškala východ, ale myslím si, že si nikdo nenechal ujít záchod :D. Ten den byla naplánovaná túra na Koprovský štít. Naši trasu lemovala krásná příroda a my jsme to všechno mohli jen s úžasem pozorovat. Na Koprovském štítě bylo jak na Václaváku, bylo docela těžké najít si místečko na sezení, ale i když jsme seděli na nějakém špičatém, nerovném kameni měli jsme radost, že i druhý den se v nás našlo tolik síly, abychom zdolali další horu, ze které byl opravdu nádherný výhled na okolní vrcholy a vrcholky skalnatých hor. Sestup už nebyl tak náročný, takže jsme měli možnost vést různé rozhovory a debaty, nebo přemýšlet nad vším možným. Po ukončení túry a transportu na jednu faru, kde jsme měli nocovat, nás čekala super večeře, po které málem nezbyly ani talíře. Večeře byla ukuchtěná Kryśkou Ogrockou. A jaké to překvapení, čekala nás dokonce druhá večeře – duchovní. Byla na řadě hora Moria a příběh o Abrahámovi. Věříme Bohu naplno? Jsme schopní mu cokoliv obětovat?

Třetí a poslední den jsme vyšli na Hrebienok a udělali si ztišení. Naše biblické putování skončilo horou Sinaj a tím co pro nás znamená bible. A i když naše biblické putování skončilo, naše túra teprve začala. Rozdělili jsme se do dvou skupin. Jedna skupinka zůstala dole a druhá skupinka se po rozloučení vydala zdolat Téryho chatu (2015 m). Plní nadšení jsme vyrazili na cestu a svého cíle jsme z posledních sil, které v nás ještě zbyly, dosáhli.  

Jsem moc ráda, že jsem se této akce mohla zúčastnit. Není to na škodu občas si provětrat mozek, a prostě se jen kochat přírodou, žasnout nad tím vším, co pro nás Bůh stvořil a přemýšlet jak je to všechno dokonalé. No a příště? Pojedu zase! Přidáš se taky?